Partint d’una investigació transnacional, intercontinental i intergeneracional, el meu treball es proposa reclamar espai per a dones des d’una òptica feminista. Utilitze diversos mitjans interdisciplinaris com l’art públic, la videoinstal·lació o l’activisme polític. Es parteix de l’entrevista i de la participació activa de diferents agents socials i col·lectius de dones on sovint conflueixen dos factors comunicatius: la imatge (fotogràfica i audiovisual) i el text (escrit i en format àudio). Faig servir el transmedia storytelling, on Internet esdevé esfera pública i medi per a l’intercanvi social, implicant a la ciutadania per generar un corrent d’opinió crítica. Des de 2006 he utilitzat el format campanya de sensibilització abastant temàtiques com el rescat de la identitat negra a Salvador de Bahia; els rols de cura i de maternitat globalitzada assignats a les dones migrants d’Amèrica Llatina i Europa de l’Est a Espanya; la visibilització dels estereotips de l’amor romàntic en l’adolescència; el reclam d’espai per a dones en els museus i centres en el sistema de l’art; així com la lluita contra la violència de gènere, el sostre de vidre i la bretxa salarial. Els meus projectes realitzats al Brasil, Dinamarca, Jordània o Espanya posseeixen un vessant educatiu i promouen un espai discursiu que demana una igualtat real.
Participa: #Portaldeigualdad #EqualWorkEqualRights #WomenWorldrights
www.maumonleon.es
Mau Monleón Pradas
Partiendo de una investigación transnacional, intercontinental e intergeneracional, mi trabajo se propone reclamar espacio para mujeres desde una óptica feminista. Utilizo diversos medios interdisciplinares como el arte público, la videoinstalación o el activismo político. Parto de la entrevista y de la participación activa de diferentes agentes sociales y colectivos de mujeres donde a menudo confluyen dos factores comunicativos: la imagen (fotográfica y audiovisual) y el texto (escrito y en formato audio). Uso el transmedia storytelling, donde Internet se convierte en esfera pública y medio para el intercambio social, implicando a la ciudadanía para generar una corriente de opinión crítica. Desde 2006 he utilizado el formato de la campaña de sensibilización abarcando temáticas como el rescate de la identidad negra en Salvador de Bahía; los roles de cuidado y de maternidad globalizada asignados a las mujeres migrantes de América Latina y Europa del Este en España; la visibilización de los estereotipos del amor romántico en la adolescencia; el reclamo de espacio para mujeres en los museos y centros en el sistema del arte; así como la lucha contra la violencia de género, el techo de cristal y la brecha salarial. Mis proyectos realizados en Brasil, Dinamarca, Jordania o España poseen una vertiente educativa y promueven un espacio discursivo que demanda una igualdad real.
Participa: #Portaldeigualdad #EqualWorkEqualRights #WomenWorldrights
Mau Monleón Pradas
Starting from a transnational, intercontinental and intergenerational investigation, my work aims to reclaim space for women from a feminist perspective. I’m using interdisciplinary media such as public art, video installation or political activism. I start from the interview and the active participation of different social agents and groups of women where two communicative factors often converge: image (photo, audiovisual) and text (written, audio). I use transmedia storytelling, where the Internet becomes a public sphere and a medium for social exchange, involving citizens to generate a current of critical opinion. Since 2006 I used the format of the awareness campaign covering topics such as the rescue of black identity in Salvador de Bahía; the roles of care and global motherhood assigned to migrant women from Latin America and Eastern Europe in Spain; the visibility of the stereotypes of romantic love in adolescence; the claim of space for women in museums and centers in the art system; as well as the fight against gender violence, the glass ceiling and the wage gap. My projects carried out in Brazil, Denmark, Jordan or Spain have an educational aspect and promote a discursive space that demands real equality.
#Portaldeigualdad #EqualWorkEqualRights #WomenWorldrights
https://maumonleon.es/portaldeigualdad/ @portaldeigualdad
@maumonleon file:///Users/maumonleon/Downloads/15810-50349-1-PB%20(2).pdf
@womenworldrights